Ali a Virtuóz

2019-10-31
naplo

Lugosi Dániel Ali klarinétvirtuózzal beszélgetett Grósz István, a Kreatív Szabadegyetem október 31-i rendezvényén, Székesfehérvárott, a Hiemer Házban.

Olvasd tovább!Székesfehérvárott is bemutatkozott a Várva Várt Alapítvány!

2019-03-28
Várva várt alapitvány

Az eseményen elsőként Petrőcz Júlia szakmai vezető, majd Lukács József alapítványi elnök szólt a kreatív szabadegyetem hallgatóságához.

Elmondták, hogy az Alapítványuk 2013-ban kezdte meg működését, missziójukat pedig az alábbiak szerint határozták meg: "Célunk ,hogy a megfogant magzatok várva várt személyként születhessenek meg, őket ellátni és felnevelni képes családba kerülhessenek. Az Alapítvány célja továbbá annak elősegítése, hogy a válsághelyzetben lévő várandós anyák magzataikat kihordhassák, megszülhessék, és saját családjukban nevelhessék, vagy ennek ellehetetlenülése esetén a szülő(k) kérésére a gyermeket a legrövidebb időn belül örökbe fogadják.”

Olvasd tovább!

 

Cselekvésre ösztönző előadás, az üldözött keresztények érdekében

2018-04-19
hitkresz201804

Grósz István a Hit Gyülekezete lelkésze köszöntötte a vendégeket, majd Vargha Tamás parlamenti államtitkár, honvédelmi miniszterhelyettes nyitotta meg a rendezvényt. Köszöntőjében elmondta, hogy néhány éve megváltozott a világ és a keresztényüldözés nem történelem csupán, hanem a világ számos pontján ma is jelen van. “Szomorúsággal tölt el,hogy valahol valakiket a hitük miatt üldöznek, ezt nem nézhetjük tétlenül. […]

Olvasd tovább!Fiatalok a küzdőtéren

2017-11-17
fiatalok a küzdőtéren

2017. november 17-én Csere Gáspár olimpikon, sokszoros magyar bajnok hosszútávfutó, Olach Eliza, aki Európa-bajnok western lovaglásban és Tarta Dávid többszörös magyar és román bajnok autóversenyző volt a Kreatív Szabadegyetem vendége a székesfehérvári Hiemer- házban.

Olvasd tovább!dr. Hack Péter – Magyarország és Európa Válaszúton

2017-05-12
naplokep

Nem mindennapi közéleti, interaktív előadást tartott Dr. Hack Péter jogász, egyetemi oktató, egykori országgyűlési képviselő május 12-én a Kreatív Szabadegyetem rendezvényén, Székesfehérváron, ahol a terem zsúfoltságig megtelt érdeklődőkkel. A héten ünnepelt május 9.-i Európa nap alkalmából a kontinens előtt álló válaszútról beszélt.

Olvasd tovább!Kulcsár Árpád – Az életeket megváltoztató hitújítás

2017-01-24
fokep1

Ezúttal dr. Kulcsár Árpád történésszel, a Szent Pál Akadémia docensével beszélgetett Grósz István a Kreatív Szabadegyetem január 24-i rendezvényén Székesfehérváron. A rendezvény vendége volt még Szentkirályi György zenész, dalszerző, aki barokk invenciókat adott elő lantgitáron.

Olvasd tovább!

     

Pajor Tamás : Szózene est

2015-03-12
Pajor Tamás

Szózene címmel Pajor Tamás tartott nagyszerű előadást Kreatív Szabadegyetemünkön a Hiemer-házban.
Az alábbi verseket, dalszövegeket Tamás bocsátotta rendelkezésünkre.

Olvasd tovább!Dr. Mészáros István : Liberális nemzetállam

2015-02-26
Mészáros István a szabadegyetemen

2015. február 26-án Dr. Mészáros István ügyvéd, a Szent Pál Akadémia rektor-helyettese volt a Kreatív Szabadegyetem vendége, aki 1990-1998 között az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottságának alelnöke is volt, mint az egykori SZDSZ országgyűlési képviselője, liberális-konzervatív platformjának tagja

Olvasd tovább!

 

Dalok Istennek, Istenről – beszélgetés Balogh Ferenccel, a Hit Gyülekezete énekesével

2014-09-20
Hit Gyülekezete Székesfehérvár Balogh Ferenc

Balogh Ferenc mindent elért, amit elérhetett. Tagja volt a Madách Színháznak, szólistája a legendás Bergendy Zenekarnak, szinkronizált filmekben, bejárta Európát akkor, amikor gyarló ember külföldre csak négyévente utazhatott. Mégsem volt boldog. Belső valósága tönkrement, házassága megromlott. Zűrzavar, tragédia – ezt élte belül, míg mi őt a színpadon a fényben láttuk. Mi vezetett ide, és mi vezette ki ebből az életből?

Olvasd tovább!Keresztény misszió Afrika szívében – beszélgetés Lőrincz Péter lelkésszel

2014-06-26
előadás

Az elmúlt években az országhatárokon túlról is megnőtt az érdeklődés a magyarországi Hit Gyülekezete tevékenysége iránt. Egyre-másra jelentkeztek pásztorok, gyülekezetek egészen távoli országokból is, hogy minél szorosabbra vonják velünk partnerségi kapcsolatukat. Ennek a folyamatnak a során olyan pásztorok is felbukkantak, akik bár távoli országokban tevékenykednek, de valaha a budapesti Hit Gyülekezetében váltak ténylegesen keresztényekké, vagy esetleg egyetemi tanulmányaik idején hosszabb ideig látogatták az itteni gyülekezetet, ezért évek elteltével is Németh Sándor tanítványaiként határozzák meg magukat.

Olvasd tovább!Pécsi Tibor – Fiatalok a Holokauszt idején

2014-04-22
Holokauszt előadás

Nem gyerekjáték! – fiatalok és gyerekek a holokauszt idején címmel Pécsi Tibor történész tartott előadást nagy számú érdeklődő előtt. Az előadást megelőzően Gáspár Dávid zongorán és Sanda Zsombor csellón játszott az alkalomhoz illő dalokat. Az alábbiakban az előadásból – Pécsi Tibor engedélyével – ollózunk néhány fotót, illetve idézetet.

Olvasd tovább!Bálint gazda – Keserédes éveim

2013-09-10
Bálint gazda-Keserédes éveim-2013.Szept.10 (25)

Dr. Bálint György médiakertésszel beszélgettünk kertészkedésről és sok más érdekes témáról.

Az alábbiakban a Szabad Föld folyóirat online kiadásában 2013. április 17-én megjelent Bálint gazda: fele pénzből boldogulnánk című interjúból közlünk egy hosszabb részletet.

Olvasd tovább!